www.emst.info
Zet er zelf iets op !
om zelf vanaf je eigen PC iets op www.emst.info te zetten kijk op de hoofdpagina


Kinderactiviteiten 2009
klik hier op om de foto tevergroten Stichting Koppel en Speeltuinvereniging Emst hebben een nieuw programma gemaakt voor 2009 met kinderactiviteiten voor kinderen van de basisschool. Activiteiten op woensdagmiddag bij de Speeltuin of bij het jeugdhonk De Vrije Inloop. Aanvang activiteiten 14.00 uur.
Kerstmarkt in Nijbroek
Twaalfde kerstmarkt op 12/12 in Nijbroek
Voor de twaalfde keer vormen het dorpsplein, het dorpshuis en de kerk in Nijbroek op vrijdagavond 12 december het decor voor een kerstmarkt. Deze markt is niet meer weg te denken uit Nijbroek. Hoogtepunt zullen ongetwijfeld weer de Veluwse Midwienterhoornbloazers uit Epe zijn. Een bijzondere kerstmarkt in de tijd van nu, met de sfeer van toen. De markt is toegankelijk voor iedereen, er is geen entreeprijs.

Lekker genieten van de gezellige kerstsfeer in dit kleine, maar o zo rustieke dorp. U kunt weer slenteren, en betoverd worden, tussen de schitterende lichtjes, de prachtige kerk en het fraaie dorpshuis. De kerstklanken en verleidelijke samenzang zullen u alvast in kerststemming brengen. De vele kraampjes, met liefde en zorg opgebouwd, tonen een schat aan kerstgeschenken, kerstdecoraties en typische lekkernijen. Zo zorgt bijvoorbeeld het plaatselijke Oranjecomité voor een primeur: heerlijke, ambachtelijk vers gebakken, olie(oranje)bollen. Terwijl de kinderen om 18.30 uur een rondje maken door het dorp met lampionnen, kunt u snel even kerstinkopen doen. De kerstmarkt begint om 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Het sfeervol ingerichte dorpshuis De Arend is ook geopend. Voor de kinderen zijn er activiteiten en om 21.00 uur is er een rad van avontuur in het dorpshuis. In de kerk kan men luisteren naar muziek van het in 1862 gebouwde Knipscheer orgel. De samenzang staat onder leiding van de bekende bariton Zwier van de Weerd. Natuurlijk treedt hij zelf ook op en is het altijd genieten van zijn enthousiasme, maar zeker van zijn stem. Naast Zwier staat er een optreden gepland van het 15-jarige zangtalent Anisa Bongaards uit Vaassen. Met haar krachtige, maar tegelijk rustige stem zingt zij onder andere het nummer ‘change in me’. Als slotlied zingt zij ‘ik weet het nu’ uit de musical Aida van Verdi. Het ontroerende lied gaat over een ontluikende liefde in een tijd van haat. Bijzonder passend dus in de kersttijd. Al met al een bijzonder gebeuren, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de Veluwse Midwienterhoornbloazers uit Epe. Hoewel de vraag naar de blazers groter is dan het aanbod zijn de sonore klanken van deze hoorns dus weer te horen in Nijbroek. Op 24 december om 16.24 uur zullen zij op de kortste dag een optreden verzorgen bij de Berghoeve in Wissel en vanaf de toren van de Lebuïnuskerk in Deventer.
Monumenten in Emst
Op 1 december 2008 verschijnt in de gemeente Epe het boek Onze Monumenten. In dit fraai uitgevoerde boek wordt in de vorm van prachtige kleurenfoto’s een overzicht gegeven van de meer dan 100 gemeentelijke en rijksmonumenten in Epe, Emst, Oene en Vaassen. Alle monumenten worden bondig omschreven met de belangrijkste kenmerken, het jaar waarin ze gebouwd werden en het adres. De monumenten zijn per dorp samengevoegd.

Het boek Onze Monumenten is volstrekt uniek. Niet eerder werden de monumenten in de gemeente Epe integraal gefotografeerd of in boekvorm weergegeven. Bovendien is het boek gebonden in een harde band, geheel in full colour uitgevoerd en op groot formaat (24 x 24 cm.) gedrukt. Afgebeeld worden 36 monumenten in Epe, 18 in Emst, 25 in Oene en 22 in Vaassen.

In zijn voorwoord komt de uitgever niet alleen tot de conclusie dat het boekwerk een ode is aan het rijke cultuurgoed in de gemeente Epe, maar ook dat deze monumenten iets te vertellen hebben en daardoor de tijdgeest van weleer ademen. Zo tonen bijvoorbeeld de talrijke keuterijtjes in het buitengebied aan hoe armoedig de boerenknechten, de bos- en de landarbeiders destijds woonden (veelal samen met enkele stuks vee onder één dak) en geven ze daarmee ook aan hoe in vroeger jaren de arbeidsverhoudingen op het platteland lagen. De vele villa’s en landhuizen daarentegen getuigen ervan dat er vroeger ook veel welvaren was. In zijn voorwoord besluit de uitgever dat de gemeente Epe vanwege z’n vele monumenten eigenlijk een soort van openluchtmuseum is.

Onze Monumenten is net vóór Sinterklaas, vanaf 1 december 2008 verkrijgbaar bij Fonteyn & Andersen aan de Kerkweg 26 te Vaassen. Deze uitgeverij is op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. De prijs bedraagt euro 24,95.
buitenschoolse opvang Emst
klik hier op om de foto tevergroten Buitenschoolse opvang Emst opent haar deuren!

Vanaf 17 november kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd uit Emst terecht in een eigen Buitenschoolse Opvang. Het gebouw Het Jeugdhonk De Vrije Inloop achter de Hezebrink is zo ingericht dat er voor alle kinderen een plek is om lekker bij te komen van een drukke schooldag. De kinderen worden van school gehaald door de pedagogisch medewerkers en voorzien van drinken en fruit. Daarna kunnen ze meedoen met activiteiten of gewoon lekker spelen met andere kinderen in de diverse thema-hoeken. Ook tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen terecht bij de BSO. Door de veranderde wetgeving omtrent kinderopvang, is opvang van kinderen tot en met 12 jaar heel betaalbaar geworden.
Voor meer informatie over de Buitenschool Opvang in Emst kunt u contact opnemen met Stichting Koppel, tel: 0578 676767, of via de e-mail: info@koppelepe.nl.
Jeugdhonk De Vrije Inloop
Jeugdhonk De Vrije Inloop (achter de Hezebrink)van Stichting Koppel:

Op woensdagmiddag organiseert Koppel activiteiten voor kinderen van groep 5 t/m 8 van 14.00-15.30 uur. Samen met de Speeltuinvereniging een programma gemaakt: de ene week bij de speeltuin, de andere week bij De Vrije Inloop. Zie voor programma onder Speeltuin of de website www.koppelepe.nl

Op vrijdag 9 januari NIEUWJAARSDISCO voor de jeugd van Emst van 4 t/m 12 jaar !!!

Woensdagavond geopend van 19.30-21.00 uur voor jongeren vanaf 15 jaar.

Vrijdag geopend:
- van 16.00-17.30 uur voor groep 8
- van 18.30-20.00 uur voor brugklas t/m 14 jaar
- van 20.00-22.30 uur open avond voor jongeren vanaf 15 jaar

Voor meer informatie: Fabiënne Zoetbrood en Meggie Moors (tel. 627314 / m.moors46@chello.nl of info@koppelepe.nl)
Emst hopdorp?
klik hier op om de foto tevergroten Emst derde hopdorp van Nederland?
Naast Schijndel en Peize zou Emst zich het derde hopdorp van Nederland mogen noemen. Uit een onderzoek naar de horeca in Epe en omgeving blijkt dat in de 17/18e eeuw op de Emsterenk op grote schaal hop werd verbouwd. De vrucht, de hopbellen, werden vervolgens gedroogd in zogenaamde hop-eeste (zie foto) waarna het diende als grondstof voor de bierbrouwerijen. Emst had toen ook zijn eigen brouwerij aan de Loobrink. Voor info: voorzitter@ampt-epe.nl
Emst hopdorp?
Emst derde hopdorp van Nederland?
Naast Schijndel en Peize zou Emst zich het derde hopdorp van Nederland mogen noemen. Uit een onderzoek naar de horeca in Epe en omgeving blijkt dat in de 17/18e eeuw op de Emsterenk op grote schaal hop werd verbouwd. De vrucht, de hopbellen, werden vervolgens gedroogd in zogenaamde hop-eeste (zie foto) waarna het diende als grondstof voor de bierbrouwerijen. Emst had toen ook zijn eigen brouwerij aan de Loobrink. Voor info: voorzitter@ampt-epe.nl
vakantieopvang huisdieren
VAKANTIE OPVANG KLEINE HUISDIEREN


Alysha ( 8 jaar) en Jaimy Joy (6 jaar) zijn erg enthousiast over hun idee. ‘Wij gaan zelf niet op vakantie omdat we veel dieren hebben, daarom willen we wel op dieren van andere mensen passen.’ Thuis zijn ze altijd druk in de weer met hun dieren; pony’, konijn, hamster, cavia’s, poes en honden.
Het idee kwam door een serie op tv. Daar passen kinderen ook op dieren van een ander, maar dan op honden. Mam, mogen wij dat ook doen?
Na even denken, ontstond het idee om voor kleine huisdieren te gaan zorgen. De meiden kijken er naar uit om tijdens hun vakantie voor verschillende dieren te zorgen en ze te verwennen.
Er ontstaan steeds meer leuke ideeën. Rennen maken voor op het gras waar de dieren in kunnen lopen, dieren met elkaar laten spelen en ga zo maar door. Ze zijn zelfs zo enthousiast dat ze volgend jaar ook niet op vakantie willen. ‘Nu hebben mensen misschien al oppas en volgend jaar vragen ze ons misschien.’
Inmiddels hebben ze een advertentie gemaakt en in de omgeving opgehangen, ook thuis zijn ze druk doende om voorbereiden te treffen. Zo zijn ze oa bezig om hun activiteiten voor de opvang op internet te zetten. Ze staan al op marktplaats en ze willen gebruik maken van de site van hun moeder. Deze opvang kan immers ook best vallen onder zorgbureau Doornweerd & Nijhof. Dat is ook zorgen voor zorg.

Dus zoekt u nog een oppas voor uw kleine huisdier, dan kun je altijd bellen: 06-*20560039.
In overleg kan altijd gekeken worden of ook voor andere diersoorten gezorgd kan worden. De meiden vragen een kleine vergoeding zodat voer en zaagsel en hooi, niet meegenomen hoeft te worden. Het is wel handig als de eigen kooi of het buitenhok van het dier meegenomen kan worden. Rondom huis is daar ruimte genoeg voor.
Hezeweg
klik hier op om de foto tevergroten
Te Huur Party tent 4x8 meter
klik hier op om de foto tevergroten Te Huur;
Party Tent 4x8 meter.
Voor al Uw feesten bij huis of
in de buurt.
Tevens hebben wij er ook verlichting in. en kunnen we desgewenst ook zorg dragen voor een mooi stukje muziek.
Wij hebben een zeer mooie licht en geluids installatie die geschikt is van 30 tot 800 personen.
De tent is zeer geschikt voor tuinfeesten. (bij mooi weer) tot 50 personen.
De tent wordt in overleg voor U opgezet en weer afgebroken.
ook kunt U hem ophalen en alles zelf doen.

Informatie; bel 06-50858902

voor info ivm de muziek kunt U ook een kijkje nemen op onze website.
www.disco-galaxy.nl


disco en karaoke show Galaxy
klik hier op om de foto tevergroten Voor al Uw feesten en partijen.
van 30 tot 800 personen altijd een
passende geluid en licht show.
van apréski tot disco danceclassic's
alle muziek is op voorraad.
Tevens bieden wij ook een zeer mooie
laser show aan. Dit maakt werkelijk de avond tot een spetterend en onvergetelijke avond waar nog lang over na gepraat zal worden.
Voor info kunt U contact met ons opnemen op 06-50858902 of kijk eens op
www.disco-galaxy.nl
NIEUW JONGERENKOOR
NIEUW JONGERENKOOR BIJ ZANG EN VRIENDSCHAP EMST.

Na de zomervakantie zal bij gemengde Zangvereniging Zang en Vriendschap Emst een nieuw koor van start gaan. Naast het kinderkoor, gemengd koor en Song and Relation zal dirigent Marten van der Worp een jongerenkoor gaan leiden.
Het koor is bedoeld voor alle kinderen vanaf de brugklas voortgezet onderwijs tot een jaar of 18. Daarna kunnen de leden terecht bij Song and Relation en/of het gemengd koor.
Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit top 40 muziek, maar ook zal er uit musicals,b.v. Grease worden gezongen.
De kinderen die nu lid zijn van het kinderkoor en al naar het voortgezet onderwijs gaan zullen natuurlijk bij dit nieuwe koor gaan zingen. Maar ook nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom!!

Vind jij het ook leuk om lekker te zingen met leeftijdsgenoten onder leiding van een moderne dirigent kom dan dinsdag 11 juli a.s. naar de Hezebrink in Emst (Ds.van Rhijnstraat 69). Vanaf 19.30 uur zal dirigent Marten van der Worp vertellen wat de bedoeling is van de repetities en natuurlijk ga je deze avond ook al wat zingen! Kom dus, geheel vrijblijvend eens kijken en luisteren en breng ook je vrienden en vriendinnen mee.

De repetitietijden zijn op dinsdag avond van 19.30 tot 20.30 uur in de Hezebrink.
Het koor start na de zomervakantie op dinsdag 4 september.
Voor meer informatie kun je, of je ouders, contact opnemen met Anjo van Vemde tel.
0578– 621189 of Margriet Westera tel. 0578 – 627209.
Korenslag van Henny Huisman
klik hier op om de foto tevergroten Vrouwenkoor Song and Relation uit Emst behoort tot de beste koren van Nederland.
en waren Donderdag 31 mei te zien in het programma Korenslag van Henny Huisman.
foto bezoek Henny Huisman in de Hezebrink.
Lampionopt. Oranjever. Emst
klik hier op om de foto tevergroten Op Koninginnedag organiseert de Oranjevereniging Emst de jaarlijkse lampionoptocht. Het begin en eindpunt van de lampionoptocht is bij dorpshuis De Hezebrink aan de Ds v. Rhijnstraat. Het vertrek van de optocht is gepland om 20.30 uur en wordt begeleid door Muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst. Vanaf 20.00 uur kan men zich opstellen. De route is als volgt: Ds. v. Rhijnstraat, Kerkhofweg, Oranjeweg, Hoofdweg, Hanendorperweg, Hogeweg, Hezeweg, Kuilakkerweg, Hullandstraat, Ds. v. Rhijnstraat.
Ook dit jaar kunnen de kinderen weer prijzen winnen voor de door hen gemaakte creaties. Dit mag uiteraard weer van alles zijn zoals skelters, karren, fietsen of andere creatieve zaken. E.e.a. wordt beoordeeld door een deskundige jury.
Tevens zijn er fakkels te koop bij dorpshuis De Hezebrink. Opgeven vooraf is niet nodig. Iedereen is welkom.
Gelukkig Nieuwjaar
klik hier op om de foto tevergroten allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar
dorpshuis de Hezebrink
klik hier op om de foto tevergroten Ds. v. Rhijnstraat 69
8166 AL Emst
tel.: 0578.661569
bgg 0578.661699

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag geopend
Zondag gesloten
Zie ook onze website
deHezebrinkEmstermarkt scoort !
klik hier op om de foto tevergroten 18 NOVEMBER 2006 - De Emstermarkt, georganiseerd door de vrouwenverenigingen Weest Getrouw (50-plussers) en Manninne (voor de vrouwen onder de 50), heeft nog nooit zoveel bezoekers gehad als gisteren.lees verder
Gallerie Joost Remeeus
klik hier op om de foto tevergroten De Gallerie staat aan fde Hanendorperweg 23 B met schilderijen die daar te koop zijn .
Ook wordt er lesgegeven in tekenen en schilfderen aan groepjes van max 6 personen .
U bent dus welkom voor een bezoekje

Zie ook ; http://surf.to/atelierjoostremeeus
Echte Bakker Frentz
klik hier op om de foto tevergroten de Echte Bakker Frentz is de Ambachtelijke brood & banket bakker voor al u bestellingen!

Altijd Vers!

Bestellingen in de omgeving van gemeente Epe kunnen doorgegeven worden bij de Meermarkt te Emst.
tel: 0578-661367


Ugchelseweg 173
tel. 055-5331734
Ugchelen
de Echte Bakker Frentz
Autopoetser van de regio
Proffesionele autopetser met 15 jaar ervaring.
Voor diverse mogelijkheden.
Zoals.
1. Binnenzijde reinigen
2.Buitenzijde reinigen.
3. Complete reiniging.
Zie mijn site voor de uitgebreide uitleg.
www.cpautocleaning.nl
Woningbouw Emst Kerkhofweg
klik hier op om de foto tevergroten De gemeenteraad van Epe heeft met een royale meerderheid ingestemd met het voorstel van het college om in Emst de woningbouwplannen aan de Kerkhofweg uit te werken. Het plan omvat onder meer de verplaatsing van het bedrijf GMM naar het Eekterveld. Op dit perceel en de aangrenzende gronden worden uiteindelijk 80 woningen gebouwd. Een aantal daarvan zijn huurwoningen, de overige woningen zijn koopwoningen in diverse prijsklassen. Het plan Kuilakker III kan op een later moment worden uitgevoerd.
Het aangeboden plan Kerkhofweg geniet onze voorkeur vanwege:

· De éénmalige kans tot verplaatsing van GMM

· De visie op levensloopbestendigheid van de aangeboden woningen

· De brede betaalbare bouw waaronder die van de starterswoningen

· En het plan met de meeste zekerheden en daarmee de minste “losse einden
Nieuwelijn
Hoe laat is het ?!


wie heeft er gebeld ?


zoek de Naam bij het nummer.
Emstervlag weer verkrijgbaar
klik hier op om de foto tevergroten De Emster vlag is weer verkrijgbaar. De vlaggen in 2000 besteld, waren niet meer verkrijgbaar. Emster Belang heeft het initiatief genomen en weer nieuwe vlaggen besteld.
Vanaf heden zijn bij Meermarkt Rens Versluis en benzinepomp Tellegen de Emster vlag te koop voor 15 euro per stuk. De kwaliteit van de nu beschikbare vlag is beter dan de vorige uitvoering.

Autopoetsen
klik hier op om de foto tevergroten Laat uw auto eens goed poetsen in uw eigen plaats Emst.
Kijk eens op www.cpautocleaning.nl

Groeten Christiaan van Putten
Hezeweg 2
Emst 06-23646604
Emster fietsvierdaagse
klik hier op om de foto tevergroten Meer foto's klik hier
fietsvierdaagse
woningbouw Emst
klik hier op om de foto tevergroten Het college van de gemeente Epe stelt de raad voor om 80 woningen te bouwen aan de Kerkhofweg in Emst. Het plan Kerkhofweg zorgt ervoor dat Emst in 2008 woningen in diverse prijsklassen krijgt.
Hondenpagina NO Veluwe
klik hier op om de foto tevergroten Database vermiste honden, gratis adverteren voor hondenartikelen, evenementen, verturen van e-cards etc. voor de NO Veluwe en Apeldoorn.
Klik hier voor de site overhonden
Emsterrijtuigendag
klik hier op om de foto tevergroten De Emster Rijtuigendag is een evenement dat bestaat uit een rit voor traditioneel gerij door de omgeving van Emst en is een klassementsrit van de NVTG.
Daarnaast is er een hobby en curiosa markt en zijn er optredens en demonstraties.
De eerste Rijtuigendag was in 1982 op 2e pinksterdag. Daarna wordt het evenement om het jaar gehouden, we zijn nu aan de organisatie van de 13e Rijtuigendag begonnen.
De organisatie wordt namens de ondernemersvereniging Emst verzorgt door de stichting Promotie Emst in samenwerking met ’t Emster Rijtuig.
Het doel van de Emster Rijtuigendag is om Emst te promoten en om gasten en inwoners een evenement aan te bieden dat gratis toegankelijk is.


Biljartclub EMST
klik hier op om de foto tevergroten Toernooi Tien over Rood
B.C.Emst
Cafe vd Schepop
29 en 30 mei 1 en 2 jumi
Final is op 3 juni
Op kraamvisite
klik hier op om de foto tevergroten Een afvaardiging van Emst 2 was onlangs op kraamvisite bij Guido en Linda Bruggink.
Samen met hun zoon Swen genieten ze met volle teugen van het bezoek van de Emster voetballers.
Vader Guido speelt in de spits en scoort regelmatig een doelpunt.
Luchtfoto Gelderland
klik hier op om de foto tevergroten Gelderland vanuit de lucht .
Bron www.12provincien.nl
geplaatst door de webmaster.
Fa.Witteveen
klik hier op om de foto tevergroten
 • Dealer van Zitmaaiers
 • tevens reparatie en onderhoud
 • Fa.Witteveen Emst
 • Laarstraat 10,Emst
 • Tel:0578-661509
 • Burg. v. Walsemschool
  klik hier op om de foto tevergroten Wie heeft deze school in 1959 verlaten.
  Allen uit de 6e klas van meester Pruim.
  Mail je naam naar: oranjeweg.nl@hotmail.com en ik neem kontakt met je op. groetjes www.oranjeweg.nl
  PROMOTIE WWW.ORANJEWEG.NL
  klik hier op om de foto tevergroten Bezoek ook eens www.oranjeweg.nl
  Zomaar voor de lol.
  Buurschap Oranjeveld
  klik hier op om de foto tevergroten De toegangspoort tot de buurschap Oranjeveld ? Waar is dit ? Kijk op www.oranjeweg.nl en mail de oplossing.
  Afrastering- montagebedrijf
  klik hier op om de foto tevergroten Niemand vermoedt het, maar Piet doet het!
  Afrastering-en montagebedrijf Piet Bierema
  Wilgenweg 5
  8162 ZD Epe
  Tel.: 06-48042130
  Van logo-ontwerp tot website
  klik hier op om de foto tevergroten
  Hondentrimsalon Perro
  klik hier op om de foto tevergroten
 • Hondentrimsalon Perro
 • Gitte van Esdonk
 • Brinkerweg 35
 • 8166 GD Emst
 • Tel:0578-662578

  zie onze site hondentrimsalonperro
 • Hertenboerderij
  klik hier op om de foto tevergroten
 • De Weerd’s Hertenboerderij
 • Fam. H de Weerd
 • Middendijk 22
 • 7397 NB Nijbroek/Terwolde
 • Tel./Fax: 0571-291996
 • Klik hier voor onze site Hertenboerderij

 • Riphagen Vuurwerk Emst
  klik hier op om de foto tevergroten RIPHAGEN VUURWERK OPENT NIEUWE WINKEL
  Op 12 december opent RIPHAGEN VUURWERK de deuren van een nieuwe opslag- en winkelruimte
  voor consumentenvuurwerk. Vanwege veiligheids- en milieuvoorschriften wordt op de hoek
  Hoofdweg/Hezeplein in Emst een nieuwe vuurwerkbunker in gebruik genomen. Tegelijk met de
  opening van de winkel in Emst, wordt een webwinkel geopend. Op die manier is het assortiment
  zowel thuis als in de winkel te bekijken en te bestellen. Ter gelegenheid van de nieuwe
  verkoopruimte, wordt de bezoeker getrakteerd met voordelig geprijsde ‘klassiekers’.
  Steenderbultweg
  klik hier op om de foto tevergroten Straten en wegen in en om Emst.
  Nieuw fietspad Emst-Vaassen
  klik hier op om de foto tevergroten 15 NOVEMBER 2005 - EMST/VAASSEN - Van te voren stond al vast dat de aanleg van het nieuwe fietspad tussen Emst en Vaassen een haastklus zou worden. Maar het strakke asfalt en de nieuwe houten bruggetjes zijn zelfs een dag te vroeg klaar. Het fietspad maakt deel uit van het voormalige spoorwegtracé tussen Apeldoorn en Hattemerbroek. Met behulp van MKZ-gelden is het toeristische fietspad aangelegd.
  (Foto Cees Baars) Bron: deStentor
  Omdoop Schaveren in EmstWest
  klik hier op om de foto tevergroten Bert Hulleman kan vanuit het
  (Foto SACHA WUNDERINK bron de Stentor)
  keukenraam aan de Woesterweg het bordje zien. ‘Wat is er aan de hand hier in Schaveren?’ vraagt hij zich eveneens af. Ook hij heeft geen idee of chauvinistische Emstenaren de grenzen willen herzien. Hulleman kan de humor van het bordje wel inzien. Maar als buitenstaanders hem vragen waar hij woont, antwoordt hij toch liever ‘Schaveren’ dan ‘Emst’. ‘Schaveren klinkt toch mooier dan Emst West?
  Emster Veldtoertocht
  klik hier op om de foto tevergroten Record aantal deelnemers (bron: de Stentor ) (foto www.geo.nl)
  De 907 deelnemers kwamen uit de regio, maar ook van heinde en verre.
  Plaatsen als Amsterdam, Uithoorn, Barneveld, Stadskanaal, Breda, Valkeveen, Rouveen, Deventer, Zwolle, Apeldoorn stond regelmatig op de inschrijfkaarten.
  Jammer genoeg moest een deelnemer uit Apeldoorn met een gebroken sleutelbeen vroegtijdig de Emster Veldtoertocht verlaten.
  Ook nu bleek weer dat het unieke veiligheidssysteem in het parcours geweldig werkte, want binnen een mum van tijd was er verzorging aanwezig.

  de vos
  klik hier op om de foto tevergroten Groeten uit de Veluwe de vos ansichtkaart .
  meer kaarten op www.cardselect.info
  emst
  klik hier op om de foto tevergroten ansichtkaart Emst 1976
  groeten eveline uit Den haag
  bron : Marktplaats
  Dorpshuis de Hezebrink
  klik hier op om de foto tevergroten Emst,Dorpshuis de Hezebrink
  uitgave Rommelmarktcommissie NH Kerk Emst
  Weer Hattem
  Hattem Weersite actueel met regen radar en veel meer en onder links voor kinderen leer over het weer
  klik hier voor de site Weer Hattem
  60 Jaar schietvereniging
  klik hier op om de foto tevergroten 60 Jaar schietvereniging Prinses Juliana

  De festiviteiten vonden plaats in het Dorpshuis “de Hezebrink”, de thuisbasis van de schietvereniging. S.V. Prinses Juliana werd op 20 Juni 1945 opgericht, direct na de 2e wereldoorlog door leden van de binnenlandse strijdkrachten.
  Dhr. Peter Witteveen was één van de oprichters en hij werd dan ook afgelopen maandag door de voorzitter van S.V. Prinses Juliana, Evert Bos extra in het zonnetje gezet. Dhr. Witteveen, erelid van de vereniging en nog steeds actief schutter, kreeg als aandenken een Delfts Blauw bord en mocht bij het vogelschieten het eerste schot verrichten.
  Bron:Geo.nl

  Ansichtkaart
  klik hier op om de foto tevergroten Emst ; Harpiste en Schaapskooi
  Hoofdweg
  klik hier op om de foto tevergroten Foto Hoofdweg Emst (centrum) richting vaassen
  Rotonde
  klik hier op om de foto tevergroten Foto Rotonde Emst richting Epe
  Hoofdweg 80
  klik hier op om de foto tevergroten Hoofdweg gemaakt bij Fielex richting Epe (foto: 3-4-2005)
  Schapen Epe
  klik hier op om de foto tevergroten ansichtkaart Epe Schapen
  stationsweg
  klik hier op om de foto tevergroten Stationsweg 4 emst foto : 5-5-2005
  B.C. Emst Generaal kampioen
  klik hier op om de foto tevergroten Epe - 04-05-2005 Na 2 spannende voorwedstrijden kon één van de kampioenen B.C. Emst (1e klas), de Brug (2e klas), B.C. Emst 1 (3e klas) en het Wapen van Epe (4e klas) nog altijd aanspraak maken op de titel van Generaal Kampioen, omdat het onderling verschil zeer marginaal was.Bron:Geo
  Koninklijke onderscheidingen
  klik hier op om de foto tevergroten De 70-jarige heer G. van Doleweerd uit Emst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is vertrouwenspersoon van het schoolbestuur van de School met de Bijbel te Emst. Tot 1995 was hij werkzaam als directeur van deze school. Daarnaast maakte hij zich op terreinen van het kerkelijk leven, bijzonder onderwijs, gehandicaptenzorg, vluchtelingenwerk en hartrevalidatie verdienstelijk voor de samenleving. Gedurende 26 jaar was hij vrijwilliger in het kerkelijk jeugdwerk.
  bron : www.geo.nl
  Groeten uit Emst
  klik hier op om de foto tevergroten Ansichtkaart (van Loenen Emst)
  Brinkerweg
  klik hier op om de foto tevergroten Foto Brinkerweg Brummel.
  Fietspad oudespoor
  klik hier op om de foto tevergroten Foto fietspad brinkerweg richting Epe
  over het oude spoor.
  de Hazelaar
  klik hier op om de foto tevergroten Foto de Hazelaar Emst.
  oude foto molen emst
  klik hier op om de foto tevergroten Molen die gestaan heeft in Emst aan de molenweg .
  Landweg te Schaveren
  klik hier op om de foto tevergroten Landweg te Schaveren de foto is uit 19xx weten we niet , mischien heb je er wat aan
  Maaien met paard
  klik hier op om de foto tevergroten Foto emst maaien met paard oude foto uit ??
  weet ik niet
  de Lange Muur
  klik hier op om de foto tevergroten Chinees Restaurant de Lange Muur Emst

  © www.emst.info        Op deze pagina bent U de e bezoeker.     © www.emst.info


  Vorige    Ntpclock is a product by www.dWrd.nl © dutch Web research & design. written by Peter de Weerd © 2003-2011 mail : info@dwrd.nl